Elérhetőségek

Bingo Panzió

9700 Szombathely,
Felsőbüki Nagy Pál utca 16.
Telefon:
+(36)20/404-7428
Mobil:
+36204047428
E-mail:
karolyrobert75@gmail.com

Pályázatok / Energetikai fejlesztés a FELICITA 2004 Vendéglátó és Kereskedelmi Kft-nél

Energetikai fejlesztés a FELICITA 2004 Vendéglátó és Kereskedelmi Kft-nélEnergetikai fejlesztés a FELICITA 2004 Vendéglátó és Kereskedelmi Kft-nél

ENERGETIKAI FEJLESZTÉS A FELICITA 2004 VENDÉGLÁTÓ ÉS KERESKEDELMI KFT.-NÉL

Európai Uniós forrás segítségével energetikai fejlesztés megvalósítására került sor a FELICITA 2004. Vendéglátó és Kereskedelmi Kft. szombathelyi székhelyén, a GINOP-4.1.4-19-2020-02961 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020 GINOP-4.1.4-19 megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása című pályázati kiírására benyújtott projekt 6,6 millió Forint támogatásban részesült.

A Felicita 2004 Vendéglátóipari Kft.-t 2004-ben jött létre családi vállalkozásként. A Kft. megalapítása óta a tulajdonosi körben több ízben történt változás, azonban a családi vállalkozás jellege nem változott, eredeti alapítók birtokolják jelenleg is a vállalkozást.
A vállalkozás székhelye 9700 Szombathely, Felsőbüki Nagy Pál utca 16. alatt található, egyben ez a központi ügyintézés helyszíne is és a vállalkozás gazdasági tevékenységeit is itt végzi. Egyben ez a helyszín a projekt megvalósításának helyszíne.

A cég főtevékenysége az 56.30 TEÁOR kóddal jelölt Italszolgáltatás, azonban emellett pizzériát üzemeltet valamint ugyanezen épületben 5szobás panzió is működik, 14 fő egyidejű elszállásolásának lehetőségével. Mára már a pizzéria mellett egyre szélesebb körű ismertségnek örvend a szálláshely szolgáltatás is, azonban a pizzéria a vezető ágazata a cégnek. Mára a város egyik legismertebb pizzériája lett, elsősorban a házhoz szállítási szolgáltatása miatt.

A vállalkozás alkalmazotti létszáma átlagosan 11 fő, amit stabilan tart.
A tevékenység végzéséhez szükséges teljes infrastruktúra rendelkezésre áll, a megvalósítási helyszín bérlemény, a bérleti szerződés és hozzájárulás a fejlesztés végrehajtásához rendelkezésre áll. Az épület energetikai korszerűsítésére sor került, a hőszigetelés, nyílászárók cseréje megtörtént.
A működési költségek további optimalizálásához szükséges a megújuló energia termelő rendszer telepítése. A fejlesztéssel a társaság célja a meglévő er
edmények megtartása, a tevékenység költségeinek optimalizálásával a lehető legmagasabb eredmény elérése, hogy ezáltal megteremtse a lehetőségét a jövőbeni kisebb és nagyobb fejlesztésekhez.

A kedvezményezett neve: FELICITA 2004. Vendéglátóipari és Kereskedelmi Kft.
A projekt címe: Energetikai fejlesztés a FELICITA 2004. Vendéglátó és Kereskedelmi Kft.-nél Megvalósítás helyszíne: 9700 Szombathely,
Felsőbüki Nagy Pál utca 16.
A hatályos támogatói okirat szerint a beruházás megvalósításának ideje: 2021.01.01-2022.09.30. Beruházás összköltsége: 12.000.000 Ft
Elnyert
, szerződött támogatás összege: 6.600.000 Ft
Támogatás mértéke: 55 %

Beruházás rövid bemutatása:

A fejlesztés célja a vállalkozás saját tulajdonú telephelyének energetikai fejlesztése. A beruházás keretében az alábbi tevékenységek megvalósítására kerül sor:
-
39,01 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítése.

A fejlesztés indokaként nevesíthető, hogy a vállalkozás tevékenységének ellátásához, működésének biztosításához semmiféle megújuló energia előállító technológiával nem rendelkezik, így egyrészt a működési költségek optimalizálása, másrészről a villamos energiát megújuló energiaforrásból történő előállítása cél, kiváltva ezzel a fosszilis energiahordozókat szinte teljes egészében.

fejlesztéssel érintett épület a vállalkozás bérelt, Szombathely, Felsőbüki Nagy Pál utca 16. szám alatt található székhelye. A megvalósítási helyszín helyrajzi száma: 9396. A megvalósítási helyszínen egy mérőóra található.

A bérlemény adottságai az alábbi paraméterekkel jellemezhetők: Az épület alapterülete hozzávetőleg 250 m2. Az épület földszintjén kap helyet a pizzéria, a panzió recepciója, konyha, kiszolgáló létesítmények. A tetőtérben, az épület első szintjén kap helyet 5 szoba, kétszemélyes és négyszemélyes. Minden szoba felszerelt fürdőszobával, konyhapulttal.

Az épület tetőfedése cserép, tájolásában, kialakításában és szerkezetében, állapotában mindenben megfelel a napelemes rendszer telepítéséhez.
Az épület általános állapota megfelelő, általános energetikai követelményeknek megfelelő, a napelemes rendszer telepítésére a pályázati feltételrendszernek megfelelő borítású tetőn kerül sor. A napelemes rendszer telepíthetőségéről statikai szakvélemény rendelkezésre áll.

A fejlesztés hatására az épület villamos energia ellátását csaknem 100 százalékos mértékben a napelemes rendszer elégíti majd ki, így elmondható, hogy a működésre a beruházás megvalósítása ugyan közvetlen hatással nem bír, de az üzemi költségét csökkenteni tudja. Összességében a működési költségek optimalizálása várható el a beruházástól.

A beruházás az épület értékét növeli, a pénzügyi mutatókat javítja, már középtávon biztosítja az alapot következő beruházások és fejlesztések megvalósításához.

A fejlesztés megvalósítása nélkül a piaci részesedés lassabb ütemben növelhető, így ennek szükségessége is indokolja a projekt megvalósítását.

A beruházás jelenlegi állása:

A kedvezményezett a kivitelezővel a szerződést megkötötte, a beruházás megvalósítása elkezdődött. A szállító a kivitelezéshez tartozó 1. részszámlát kiállította.
A napelemes rendszer telepítése és beüzemelése folyamatban van, a kivitelezés a hatályos támogatói
okiratban szereplő fizikai befejezési határidőig megvalósul.


További információ kérhető:

KÁROLY RÓBERT
+36-70-331-5065
karolyrobert75@gmail.com
« Vissza az előző oldalra!

Bingo Panzió - Magyar